Zo maak je een stijlvolle winkel

1300295889-416

We geven het misschien niet graag toe, maar het is een feit dat we ons allemaal in onze mening laten beïnvloeden door uiterlijk. Hierbij is de eerste indruk een belangrijk onderdeel en jouw DaWanda winkel is daarbij zeker geen uitzondering. Hoe beter jij weet direct de aandacht van je potentiële koper te trekken en ook te houden, hoe groter de kans is dat deze ook daadwerkelijk een bestelling zal plaatsen in jouw winkel. Daarnaast zullen kopers die jouw stijl waarderen en als prettig ervaren niet alleen zelf terugkomen, maar je ook aanraden bij anderen. Er zijn verschillende manieren om jouw shop ‘pakkend’ te maken. Dit is waar we in deze post meer over zullen uitweiden.

Eenheid creëren
Één van de belangrijkste manieren om jouw winkel aantrekkelijk en succesvol te maken, is door deze goed samenhangend te maken. Op het moment dat een koper de shop bereikt (via een zoekactie op DaWanda), is het van groot belang dat er ook interesse wordt gewekt voor de rest van de winkel zodat ze niet alleen bij dat ene item blijven hangen. Op het moment dat jouw artikelen een relatie tot elkaar suggereren, relateert de koper deze aan elkaar. Zo definieer je een concrete stijl, waarin jouw producten met elkaar samenwerken en waardoor kopers zich aangetrokken zullen voelen.

  • Zorg ervoor dat de stijl van jouw winkel duidelijk is en in enkele woorden te omschrijven valt. Dit betekent dat de producten die je verkoopt samenhang hebben en een koper die voor één item in je winkel terecht komt, dus zeer waarschijnlijk ook interesse zou kunnen hebben in de andere artikelen die je aanbiedt.
  • Zoals we je hier al eerder hebben verteld, is de achtergrond van product foto’s een essentieel onderdeel van je winkel. Door achtergronden te gebruiken die elkaar complimenteren, maak je je winkel samenhangender. Ook kan je achtergronden gebruiken om de uitstraling van jouw winkel te bepalen.
  • Maak een mooie en goed aansluitende banner, of laat dit voor je doen. Je banner is het visitekaartje van je winkel en daardoor van essentieel belang. <Hier: wordt nog geschreven> geven we je meer tips over een goede banner en profielfoto.

Klik hier voor onze post over goedlopende DaWanda-shops om leuke ideeën op te doen voor je eigen winkel!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 03.02.2013 om 11:24 h.

Categorie: 1. Je winkel

Commentar