Zo vinden klanten jouw producten

Hoe komen kopers terecht bij jouw product pagina?
Om jouw producten goed vindbaar te maken voor potentiële kopers, is het op de eerste plaats belangrijk de juiste categorie hiervoor te kiezen. Indien je veel producten aanbiedt, maakt de indeling in verschillende categorieën het makkelijker voor de koper om in jouw winkel te zoeken. Net als in een echte winkel, waar alles georganiseerd is, zal zo jouw winkel een stuk overzichtelijker zijn. De categorie van een bepaald artikel wordt vermeld boven ieder product. Hiermee wordt het browsen een interessante ervaring en kunnen kopers er zelfs toe worden aangezet meer artikelen in hun winkelwagen te plaatsen!

Je kan tot 20 verschillende categorieën aanmaken. Veel verkopers zijn erg creatief in het bedenken van winkelcategorieën, maar titels als ‘tassen’, ‘rokken’, etc. zijn juist erg toepasselijk en toegankelijk,  omdat deze juist makkelijk te begrijpen zijn voor jouw kopers. Indien je veel producten maakt die erg gelijk aan elkaar zijn, kan je deze tevens opdelen, bijvoorbeeld naar maat of collectie. Door te winkelen met behulp van categorieën, zullen kopers sneller het gewenste product vinden en dus een nog betere ervaring hebben in jouw winkel.

Snel en gemakkelijk jouw winkelcategorieën creëren
Ga naar ‘Mijn DaWanda’ >> ‘Producten & winkel’ >> ‘Winkelcategorieën bewerken

Winkelcategorieën bewerken

Hier kan je jouw winkelcategorieën toevoegen door de naam van de door jou gewenste categorie in te vullen en op ‘opslaan’ te klikken. Je kan de volgorde waarin de toegevoegde categorieën komen te staan wijzigen door te klikken op de categorie en deze te verslepen naar boven of naar beneden. Je kan deze categorieën op iedere gewenst moment weer aanpassen of verwijderen.

In de volgende stap kan je jouw producten toewijzen aan een bepaalde categorie. Klik hiervoor onderaan de categorieën die je zojuist hebt toegevoegd op de tekst ‘Wijs mijn producten toe aan een categorie‘. Hier kan je op een makkelijke manier producten toevoegen aan een categorie en ze er tevens weer uithalen. Dit doe je door op het betreffende artikel te klikken en deze te verslepen naar de categorie waar je hem in zou willen hebben.

product toevoegen aan categorie

Tip: Vergeet niet al jouw aangeboden artikelen aan een specifieke categorie toe te voegen. Veel kopers kijken nooit onder ‘Alle producten’ en zullen daardoor artikelen die je niet aan een categorie toegevoegd hebt, ook niet te zien krijgen. Dit systeem helpt jouw kopers producten te vinden die ze anders misschien wel nooit hadden gevonden!

Keywords
Uit onderzoek blijkt dat veel kopers op DaWanda op zoek zijn naar een specifieke wens en daardoor voornamelijk gebruik maken van de zoekbalk op de homepage. Met deze functie wordt de gehele website doorzocht naar producten waarbij de door de koper opgegeven woorden (bijvoorbeeld ‘rode muts’) gebruikt worden als sleutelwoorden. Deze sleutelwoorden zijn dan ook van essentieel belang bij het toevoegen van jouw producten aan je winkel!

Door te gaan naar ‘Mijn DaWanda’ >> ‘Producten & winkel’ >> ‘Nieuw artikel aanbieden’ zal je een product gaan toevoegen aan je winkel. Hier kom je tevens het veld ‘Keywords’ tegen, dit is waar je jouw sleutelwoorden kunt invullen. Meer handige informatie over het toevoegen van een product vind je hier.

Bij het uitzoeken van keywords zijn er enkele regels die goed zijn om aan te houden:

  • Gebruik geen algemene termen als ‘gezellig’, ‘leuk’, ‘vrolijk’, etc. Kopers zoeken hier over het algemeen zelden op.
  • Wees zeer specifiek wat betreft jouw product, noem bijvoorbeeld het materiaal, de kleur, de toepassing, de vorm en de techniek die is toegepast bij het maken van het product.
  • Heeft jouw product een thema of is het voor een speciale gelegenheid? Nog beter! Keywords als ‘kerstmis’, ‘trouwen’, ‘gala’, etc. zullen altijd veel resultaten opleveren.

We wensen je veel succes bij het toevoegen van artikelen aan jouw DaWanda winkel!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 03.02.2013 om 15:47 h.

Categorie: 2. Je producten

Commentar