Kosten & facturen

kwartjes

1. Kosteloze diensten
Aan het aanmaken van je account, profiel en winkel zijn geen kosten verbonden. Dit geldt ook voor participatie op de site en interactie met andere gebruikers.

2. Commissie op de verkoopprijs
Wanneer je een artikel verkoopt berekenen wij 10% commissie op de verkoopprijs. De verkoopprijs is de prijs van je artikel, excl. verzendkosten.

3. Kosten voor het aanbieden van producten
Aan het aanbieden van artikelen in welke categorie dan ook, zijn op het Nederlandse platform geen kosten verbonden. Dit geldt voor gebruikers die zich nieuw op het dawanda.nl-platform hebben geregistreerd. Mochten wij hiervoor op een later tijdstip kosten willen invoeren, zullen wij je hiervan ruim van tevoren op de hoogte brengen.
De technische ontwikkelingen op de sites van de verschillende landen waar DaWanda begonnen is, lopen parallel. Dit betekent dat je deze kosten voor het aanbieden van artikelen weliswaar niet hoeft te betalen, maar ze op je facturen wel al zichtbaar zijn. (op de factuur verschijnt dit als 0.00 EUR, tot het moment dat kosten voor het aanbieden van artikelen worden ingevoerd). Alle aangeboden artikelen hebben een looptijd van 120 dagen, en worden vervolgens automatisch beëindigd. Het opnieuw plaatsen van deze artikelen is ook daarna op het Nederlandse platform kosteloos. Wanneer een aanbod actief is, kun je de verkoopprijs alleen veranderen zoals dit in de verkoopkosten-tabel is aangegeven. Bijvoorbeeld: had je aanvankelijk een prijs van onder de €10 voor een artikel aangegeven, dan kun je die prijs niet meer tot boven de €10 verhogen, en wanneer je een prijs tussen €10-20 had gekozen, kun je niet tot boven de €20,- verhogen. Wanneer je de prijs van een item op meer dan €20,- had vastgelegd, mag je de nieuwe prijs zelf vaststellen.
Wij garanderen dat wij je tenminste vier weken van tevoren zullen informeren over eventuele nieuwe tarieven, zodat je kan beslissen of je hiermee instemt of niet.

5. Extra optie: Product aanbieden in twee categorieën.
Indien je een artikel in twee categorieën tegelijkertijd wil aanbieden, zijn hier wél kosten aan verbonden; naast de normale verkoopkosten wordt 0,40€ (incl. BTW) berekend per extra toegevoegd artikel.
Hierbij is het onbelangrijk of je één of meer stuks van het artikel aanbiedt. Wanneer na 120 dagen een aanbod automatisch opnieuw wordt verlengd, zal ook de €0,40 ct (incl. BTW) voor elk extra toegevoegd artikel opnieuw berekend worden.

6. Facturering
Wanneer een gebruiker een artikel bij je koopt, dient deze de factuur binnen zeven dagen na de aankoopdatum te voldoen. Wanneer het totaal van je inkomsten een bepaalde hoogte bereikt, gaan wij automatisch en op maandelijkse basis facturen versturen. Het factuuroverzicht wordt 14 dagen voordat de factuur daadwerkelijk wordt afgerekend, verstuurd. De berekening geschiedt altijd op de 15e van de maand die volgt nadat je het artikel hebt verkocht. Zo heb je tijd om je factuur te controleren en ons te contacteren, mocht er iets niet kloppen. Wij zullen je in dat geval een gecorrigeerde factuur sturen. Je kunt daWanda-facturen betalen met PayPal of per bankoverschrijving. Mocht je een Duitse bankrekening hebben, kun je ook gebruik maken van de automatische incasso-functie.

7. Wat gebeurt als de koper niet betaalt?
Wanneer de koper van jouw artikel de betaling niet binnen zeven dagen na aankoopdatum heeft voldaan, neem je contact op met de koper in kwestie. Als zo geen bevredigende oplossing te bereiken is, neem dan contact met ons op en wij zullen dan zo snel mogelijk proberen een oplossing te vinden. In het geval dat de bestelling geannuleerd is, zal er uiteraard geen heffing berekend worden op de gemaakte inkomsten.

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 03.02.2013 om 12:30 h.

Categorie: FAQ en kosten

Commentar