Facturen en betalen

Welke kosten worden door DaWanda in rekening gebracht?
Het openen van een winkel op DaWanda is geheel kosteloos. Op dit moment brengen wij ook voor het plaatsen van artikelen op het Nederlandse platform geen kosten in rekening. Mochten wij hiervoor op een later tijdstip kosten willen invoeren, zullen wij je hiervan ruim van tevoren op de hoogte brengen. De technische ontwikkelingen op de sites van de verschillende landen waar DaWanda begonnen is, lopen parallel. Dit betekent dat je deze kosten voor het aanbieden van artikelen weliswaar niet hoeft te betalen, maar ze op je facturen wel al zichtbaar zijn. (op de factuur verschijnt dit als 0.00 EUR, tot het moment dat kosten voor het aanbieden van artikelen worden ingevoerd). Alle aangeboden artikelen hebben een looptijd van 120 dagen, en worden vervolgens automatisch beëindigd. Het opnieuw plaatsen van deze artikelen is ook daarna op het Nederlandse platform kosteloos. Wanneer een aanbod actief is, kun je de verkoopprijs alleen veranderen zoals dit in de verkoopkosten-tabel is aangegeven. Bijvoorbeeld: had je aanvankelijk een prijs van onder de €10 voor een artikel aangegeven, dan kun je die prijs niet meer tot boven de €10 verhogen, en wanneer je een prijs tussen €10-20 had gekozen, kun je niet tot boven de €20,- verhogen. Wanneer je de prijs van een item op meer dan €20,- had vastgelegd, mag je de nieuwe prijs zelf vaststellen.

Wij garanderen dat wij je tenminste vier weken van tevoren zullen informeren over eventuele nieuwe tarieven, zodat je kan beslissen of je hiermee instemt of niet.

Geld

Extra optie: een product aanbieden in twee verschillende categorieën
Indien je een artikel in twee categorieën tegelijkertijd wil aanbieden, zijn hier wél kosten aan verbonden; naast de normale verkoopkosten wordt 0,40€ (incl. BTW) berekend per extra toegevoegd artikel. Hierbij is het onbelangrijk of je één of meer stuks van het artikel aanbiedt. Wanneer na 120 dagen een aanbod automatisch opnieuw wordt verlengd, zal ook de €0,40 ct (incl. BTW) voor elk extra toegevoegd artikel opnieuw berekend worden.

Facturering
Wanneer een gebruiker een artikel bij je koopt, dient deze de factuur binnen zeven dagen na de aankoopdatum te voldoen. Wanneer het totaal van je inkomsten een bepaalde hoogte bereikt, gaan wij automatisch en op maandelijkse basis facturen versturen. Het factuuroverzicht wordt 14 dagen voordat de factuur daadwerkelijk wordt afgerekend, verstuurd. De berekening geschiedt altijd op de 15e van de maand die volgt nadat je het artikel hebt verkocht. Zo heb je tijd om je factuur te controleren en ons te contacteren, mocht er iets niet kloppen. Wij zullen je in dat geval een gecorrigeerde factuur sturen. Je kunt daWanda-facturen betalen met PayPal of per bankoverschrijving. Mocht je een Duitse bankrekening hebben, kun je ook gebruik maken van de automatische incasso-functie.

Kijk voor meer informatie onder Kosten en Facturen

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 03.02.2013 om 17:42 h.

Categorie: 3. Orderbeheer

Commentar