Dawanda Promotietools

Widget banner

Je hebt je eigen website, Facebook account of blog om je mooie producten te tonen en je hebt daarnaast een prachtige webshop op DaWanda. Het zou leuk zijn als je op een handige en leuke manier je bezoekers van je website of blog kan door laten stromen naar je webshop. Hier hebben wij de DaWanda promotietools voor gemaakt die je kan aanpassen naar jouw website of smaak en makkelijk kan inbouwen. Een simpele klik met de muis van de bezoeker brengt ze in jouw gave DaWanda webshop!

De promotietools kun je vinden in ‘Mijn DaWanda’ voor meer informatie ga je naar 1.3 De weg vinden in ‘Mijn DaWanda

 

DaWanda Widget
Onder de DaWanda Promotietools vinden we als eerste optie de DaWanda Widget. De widget die je hier kunt aanmaken kun je invoegen in je Blog of op je website plaatsen. De banner die we bovenaan deze post hebben geplaatst is een voorbeeld van hoe een widget eruit kan zien. Je kunt een widget maken met je eigen producten maar je kan ook je favoriete producten uit andere winkels gebruiken. Verder kun je spelen met de maten, de tekstkleuren, rijen en kolommen. Je kunt na elke verandering op de knop preview klikken om te kijken hoe de widget eruitziet na jouw aanpassingen.

Als je klaar bent dan moet je klikken op de knop waar broncode op staat. Je krijgt dan de html-code van jouw widget. Kopieer deze code en zet die in je website of blog.

Widget aanmaken

 

Terug naar boven

Facebook App
Ook op je Facebook kun je reclame maken voor jouw webshop op Dawanda. Belangrijk is wel dat je een fanpage hebt aangemaakt op Facebook anders kun je deze app niet installeren. Als je op de Facebook app klikt in ‘Mijn DaWanda’ dan  linkt deze door naar Facebook. Je kan dan een Fanpage uitkiezen waarin je jouw DaWanda app wil gaan installeren. Heb je geen Fanpage klik dan op ‘hier een fanpage opzetten’  onder de knop Fanpage selecteren.

Facebook app

Als je de Facebook app hebt geïnstalleerd kunnen je bezoekers jouw producten via die app ook op facebook zien. Als ze dan een product leuk vinden kunnen ze klikken op de foto van jouw product. Zij worden dan doorgelinkt naar jouw DaWanda webshop.  Hier kunnen zij dan direct jouw unieke product aanschaffen!

Facebook app2

Terug naar boven

DaWanda webwinkel
Je kan nog een stapje verder gaan. Je kan ook een DaWanda webwinkel inbouwen in je website of blog. Dit is de derde functie onder de DaWanda promotietools. Belangrijk! Voordat je een DaWanda webwinkel kan aanmaken moet je eerst de Terms & Conditions of Use gelezen hebben en geaccepteerd. Lees ook Important Information en geef daarna aan dat je de voorwaarden hebt gelezen. Als je dat gedaan hebt kun je jouw bestaande webshop op DaWanda aanpassen voor het gebruik op jouw persoonlijke website of blog. Klik daarna op de knop preview / ontvang code. Bovenin zie je de code staan die je in je website kan invoegen. Daaronder word een preview weergegeven van hoe de webshop eruit ziet.

 Heb je nog geen webshop aangemaakt op DaWanda lees dan hier hoe je dat moet doen! 1.1 Maak een account aan op DaWanda en 2.1 Producten in je shop plaatsen.

Webshop

Terug naar boven

DaWanda Banners
Een laatste promotietool die niet bij ‘Mijn DaWanda’ staat zijn de DaWanda Banners. Als je helemaal naar beneden scrollt zie je in het grijze vlak vijf verschillende rijtjes. ( Het maakt niet uit op welke DaWanda-pagina je bent ). Onder het rijtje Community vind je de link Widget & Banners. Dit zijn banners die al helemaal klaar zijn voor gebruik. Kies een leuke banner uit die je op je website of blog wil plaatsen. Open de code en kopieer deze. Plaats daarna de code in je website en je hebt een leuke banner van DaWanda op je persoonlijke website of blog.

Widget & banners

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 03.02.2013 om 07:09 h.

Commentar