Maak een account aan en open je winkel

WELKOM op DaWanda! Leuk dat je jouw producten wil gaan verkopen via onze website. In deze post leggen we uit hoe je snel en efficient een account aanmaakt en je winkel inricht, zodat je jouw unieke producten kan gaan verkopen.

Hoe maak ik een account aan op DaWanda?

>>> Heb je je al geregistreerd? Spring naar “Een DaWanda-winkel openen”

Klik op register links bovenaan en we kunnen aan de slag!

Welkom op DaWanda

We gaan ons aanmelden! Vul je gegevens in, voornaam, achternaam, e-mailadres en een goed wachtwoord. Lees uiteraard eerst goed de algemene voorwaarden en de Privacy statement door. Als je jouw producten op DaWanda wil gaan verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van acties en nieuwtjes op DaWanda. Vink daarom aan dat je de nieuwsbrief wil ontvangen. Misschien zie je ook nog wel eens een product van jou langskomen! Als je klaar bent, klik je op de button Nu registreren.

Meld je aan!kopie

Je krijgt nu een scherm te zien waar er wordt gevraagd om bevestiging. Dit kun je doen door op de bevestigingslink te klikken die naar jouw e-mailadres is gestuurd. Werkt de link niet, dan staat er een bevestigingscode in de e-mail die je kunt invullen op de pagina van Bevestig a.u.b. je e-mailadres.

Bevestig email

Hieronder zie je een voorbeeld afbeelding van een bevestigingse-mail.

Bevestigingslink

Als je op de bevestigingslink hebt geklikt, ga je automatisch naar je aangemaakte account. Gefeliciteerd, je account is nu officieel aangemaakt! Tijd om je winkel aan te maken waar je jouw producten in kan tonen.

Een DaWanda-winkel openen

Aan de linkerkant vind je Mijn DaWanda. Onder producten & winkel vind je Open een DaWanda winkel, klik daarop.

Bedankt!

Nu gaan we onze winkel gebruiksklaar maken. Je begint met het invullen van de winkelnaam. Bedenk iets origineels, gebruik je eigen naam of vul je bedrijfsnaam in. Geef ook aan of je een particuliere verkoper of een professionele verkoper bent.

  • In het vak winkelprofiel geef je een korte omschrijving van je winkel en/of jezelf. Je kan dit op elk moment weer aanpassen.
  • In het vak hieronder kan je een uitgebreidere winkelbeschrijving geven.
  • Bij URL kun je je winkelnaam invullen of je accountnaam. Hier kunnen de kopers jou op vinden.

Bedenk van tevoren goed welke gebruikersnaam en winkelnaam je gaat gebruiken. Wil je dat deze hetzelfde zijn? Heb je al een eigen label met een naam? Je kunt deze namen weliswaar later nog veranderen, maar voor de herkenbaarheid is het wel goed als je winkelnaam kort en pakkend is en niet meer verandert. Jouw DaWanda-winkel krijgt op basis van je gebruikersnaam ook een URL (internetadres) toegewezen. Deze kun je niet meer veranderen!

Creeer jouw winkel

De volgende stap is de Betaalmogelijkheden aangeven. Er zijn vijf verschillende mogelijkheden. De mogelijkheden die je wil aanbieden, vink je aan.

1.  Overschrijving: mensen maken het bedrag over op jouw rekening.
2.  Onder rembours: de klant betaalt het bedrag bij aflevering van het pakketje aan de koerier.
3.  Paypal: je hebt een Paypal account aangemaakt en via Paypal kunnen de klanten jou betalen. Nog geen account, maar wil er wel graag eentje? Klik hier!
4.  Contant: de klant betaalt met contant geld.
5.  DaWanda Voucher: klanten kunnen met een cadeaubon bij jou afrekenen.

Betaalmogelijkheden

Wil je direct weten wanneer een DaWanda bezoeker een bestelling bij je heeft geplaatst? Vul dan bij de volgende stap je telefoonnummer in en je ontvangt direct een smsje als je een bestelling hebt.

SMS

We zijn nu bij het laatste onderdeel aangekomen. Het invullen van de aanvullende informatie. Hier vul je de algemene voorwaarden in, schrijf je een disclaimer en laat je duidelijk weten wat te doen bij annuleren en retourneren. Ben je een professionele verkoper? Vul dan in de disclaimer nog een keer het vestigingsadres van je bedrijf en je KvK-nummer in.

Op de website van de Kamer van Koophandel kan je informatie inwinnen over hoe je de algemene voorwaarden het beste kan formuleren. Klik hier voor algemene voorwaarden informatie. 

Aanvullende informatie

Als je toestemming aan ons wilt geven om gebruik te maken van je product foto’s,  vink dit dan aan. Als je dit doet, kunnen we reclame voor je maken op andere websites.

Toestemming

Sla vervolgens alles op. Je winkel is nu up-to-date en je bent weer een stap dichterbij het hebben van je eigen DaWanda shop!

Je komt nu op de volgende pagina waar je je persoonlijke gegevens gaat invullen. Deze krijgen jouw kopers te zien als ze een bestelling hebben geplaatst. Zo kunnen ze contact met je opnemen als er iets verkeerd is gegaan of gewoon een vraag hebben.

Persoonlijke gegevens

Nu hoef je alleen nog maar je bankgegevens in te vullen. Deze hebben wij van jou nodig, zodat we het bedrag van een in jouw winkel toegepaste DaWanda-voucher kunnen overmaken. Daarnaast worden je bankgegevens door ons direct doorgegeven aan een koper in onze automatische e-mails ter bevestiging van een bestelling.

Bankgegevens

Als je nu klikt op opslaan, is je winkel klaar! Nu gaan we de producten toevoegen. Uitleg voor het plaatsen van een product kun je vinden in onze blogpost 2.1 Producten in je shop plaatsen

Je winkel is klaar!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 04.02.2013 om 15:15 h.

Commentar