De weg vinden in ‘Mijn DaWanda’

Wat kan ik doen in ‘Mijn DaWanda’?
Als je ingelogd bent op je account vind je aan de linkerkant het keuzemenu van ‘Mijn DaWanda’. In deze post leggen we je uit wat je daar kunt vinden. Lees de hele tekst, of ga direct naar de volgende menupunten:

Mijn berichten
Mijn bestellingen
Producten & winkel
Mijn aankopen
Promotietools
Prikbord & lijstjes
Mijn profiel
DaWanda groepen
DaWanda-vouchers
Kosten & facturen

We beginnen bovenaan bij Mijn berichten. Hier kan je e-mailberichten sturen vanuit DaWanda naar kopers en verkopers op DaWanda. Het is niet toegestaan om de contactfunctie te misbruiken voor bestellingen buiten DaWanda om. Dit werkt net als bij je eigen e-mail. Je kan een bericht versturen, je postvak in en je postvak uit bekijken én je commentaren en waarderingen zien.

Mijn Berichten

We gaan door naar het volgende kopje, Mijn bestellingen. Zodra je artikelen hebt verkocht in jouw DaWanda winkel, kan je hier je bestellingen bekijken en beheren. Zowel de open bestellingen als de afgesloten bestellingen zijn hier terug te vinden. Bij automatische bevestiging kan je een persoonlijke tekst schrijven voor de klant. Deze tekst krijgt elke klant automatisch binnen als hij of zij een bestelling bij jou heeft geplaatst. Voor uitgebreidere informatie over Mijn bestellingen ga naar 3.1 Hoe beheer ik mijn bestellingen?

Mijn bestellingen

Nu gaan we naar het meest uitgebreide kopje, Producten & winkel. Hier zullen we je bij een aantal onderwerpen verwijzen naar een andere blogpost voor uitgebreidere informatie.

 • We beginnen bij een nieuw artikel aanbieden, hier kan je nieuwe producten in je winkel zetten. Ga voor verdere uitleg naar 2.1 Producten in je shop plaatsen.
 • Daarna komen de drie item categorieën, actieve items, inactieve items en afgelopen items.  Dit gaat over je producten die je hebt geplaatst in je account. Je actieve items zijn je producten die te koop staan. Je inactieve producten staan niet te koop, maar die kun je wel weer actief maken. Het kopje  afgelopen items is voorlopig nog niet aan de orde.
 • Bij het volgende kopje staat Ontwerpen. Als je bezig bent met een productbeschrijving, maar deze om wat voor reden dan ook niet af kunt maken of meteen online plaatsen, kun je deze beschrijving opslaan onder Ontwerpen. Dat is handig, dan hoef je de volgende keer niet helemaal opnieuw te beginnen.
 • Na Ontwerpen komt het kopje Verkochte items. Hier kun je al jouw verkochte items bekijken, incl. status enz.
 • Het volgende onderwerp Bekijk mijn winkel geeft je letterlijk de mogelijkheid om je winkel te bekijken zoals de klant hem ziet.
 • Nu zijn we aangekomen bij Bewerk mijn winkel. Hier kun je jouw winkelbeschrijving aanpassen of de titel van je winkel veranderen. Ook kun je hier een banner plaatsen, wat zeer belangrijk is voor het uiterlijk van je winkel. Wil je meer informatie over het klaarmaken van je winkel, ga dan naar 1.1 Maak een account aan op DaWanda.
 • Bij Sorteer items kun je al jouw producten in een volgorde plaatsen zoals jij dat wilt. Je kan het automatisch laten ordenen door middel van het aantal hartjes dat een product heeft, hoe vaak het bekeken is of wat de nieuwste producten zijn. Wil je het helemaal zelf doen? Kies dan Hand sorted with love uit. Ga met je muis op een product staan en sleep het naar de plek waar jij het wil hebben.
 • We zijn nu bij Vertaal winkel. Dit is een belangrijk onderdeel als je jouw producten ook in andere landen wil verkopen. Hoe je dat moet doen, kun je hier lezen 1.5 Je winkel vertalen en bij 2.3 Je producten vertalen.
 • Bij winkelcategorieën bewerken kun je winkelcategorieën aanmaken om het zoeken naar producten in je winkel te vereenvoudigen. Deze categorieën zullen alleen in jou winkel te zien zijn.
 • We zijn nu bij UITVERKOOP instellingen aangekomen. Hier kun je een aparte categorie maken om producten in de uitverkoop te zetten. Binnenkort komt er een blogpost met uitleg hoe je dat precies moet doen!
 • Het volgende kopje verzendprofielen is ook niet onbelangrijk! Daarom hebben we hier ook extra aandacht aan besteed. Kijk op 1.4 Maak een verzendprofiel aan voor meer informatie.
 • Mijn winkeletalage is er om je leukste, beste of origineelste producten bovenin je winkeltje te presenteren.
 • Winkels aanbevelen is er om de mede DaWanda verkopers te prijzen die jij echt geweldig vind!
 • Het laatste kopje heet Statistieken, ook hier kun je voor meer informatie over dit onderwerp gaan naar 3.1 Hoe beheer ik mijn bestellingen.

Producten en winkel

We zijn nu aanbeland bij Mijn aankopen. Hier kun je zien wat je zelf hebt aangeschaft op DaWanda als koper. Bij Open zie je de bestelling staan die nog niet zijn afgehandeld. Bij gesloten zie je de bestellingen staan die al wel zijn afgerond.

Mijn aankopen

Het volgende kopje gaat over Promotietools. Dit zijn instrumenten, zoals widgets en banners die je kunt toepassen op bijvoorbeeld je Facebook-pagina of eigen website om je DaWanda winkel te promoten. Binnenkort verschijnt daarover meer informatie hier op ons blog. Heb je in de tussentijd vragen? Neem dan even contact op met onze klantenservice!

Promotietools

Onder het kopje Prikbord & lijstjes kun je eigen prikborden aanmaken en beheren. Verzamel hier al je producten die je leuk vindt. Ook vind je hier jouw producten die je een hartje hebt gegeven of kan je een verlanglijstje aanmaken die je kan gebruiken voor je verjaardag! Sla hier ook je lievelingswinkels op en maak notities voor jezelf. Voor meer informatie over hoe je deze tools kan gebruiken ga dan naar 1. Algemene FAQ’s.

Prikborden&lijstjes

Bij Mijn profiel kun je jouw persoonlijke gegevens controleren en bewerken. Ook is dit de plek om een “visitekaartje” van jezelf en jouw werk te geven. Schrijf iets over jezelf, zodat je klanten weten wat jou beweegt en inspireert.

Onder nieuwsbrief instellingen kun je aangeven welke nieuwsbrieven je wil ontvangen. We raden al onze verkopers aan zich zowel voor de algemene nieuwsbrief als ook voor de verkopersnieuwsbrief in te schrijven. Zo blijf je optimaal op de hoogte en weet je het meteen wanneer jouw eigen producten in de nieuwsbrief worden gepromoot!

Mijn Profiel

Hier zie je de pagina van de nieuwsbrief instellingen.

Nieuwsbriefinstellingen

Bij DaWanda Groepen kun je andere gebruikers en winkels leren kennen. Sluit je aan bij een bestaande groep, of richt je eigen groep op! Je kunt een groep aanmaken voor mensen met dezelfde interesses, maar ook voor evenementen, gezamenlijke campagnes met andere winkels of om gedeelde prikborden in te richten.

Mijn Groepenkopie

Onder het voorlaatste kopje kun je een DaWanda-voucher aanschaffen. Een leuk cadeau-idee waarmee mensen hun eigen keuze kunnen maken uit het gehele DaWanda-assortiment. Je kunt een aantal verschillende bedragen uitkiezen. Op de voucherpagina kun je alle voorwaarden lezen.

Dawanda voucher

We zijn nu bij het allerlaatste kopje aangekomen, kosten & facturen. Hier kun je jouw financiële administratie bijhouden: hoeveel commissie je open hebt staan, welke facturen volgens ons systeem al betaald zijn en welke nog niet, etc. Voor meer informatie over kosten en facturen verwijzen we je ook naar de post Kosten & facturen op deze blog.

Kosten&facturen

We zijn door onze Mijn DaWanda heen. Je kan voor alle uitgebreidere informatie verder kijken op ons blog, regelmatig zullen er nieuwe posts bij komen om jullie goed up to date te houden. Ik wens je heel veel succes met je webshop!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 04.02.2013 om 15:10 h.

Commentar