Maak een verzendprofiel aan

Hoe maak ik een verzendprofiel?
Als je een product aan het plaatsen bent in je winkel kom je op een gegeven moment bij het kopje verzenden. Hier zal het één en ander ingevuld moeten worden zoals de verzendkosten. Bij verschillende pakketjes horen ook verschillende kosten, maar soms heb je een aantal soort gelijke producten. Om het je makkelijk te maken bieden wij je de mogelijkheid om een verzendprofiel aan te maken. Je kan dan een verzendprofiel uitkiezen bij het plaatsen van je product.

Als je bent ingelogd op je account moet je aan de linkerkant onder Product & winkel, verzendprofielen aanklikken.

 

Verzendprofiel homepagina

Je bent nu op de volgende pagina. Klik hier de bovenste blauwe link aan waar staat Maak een nieuw verzendprofiel aan. Als je al eerder een verzendprofiel hebt aangemaakt kan je die hier ook aanpassen. Klik dan op de tweede blauwe link.

 

Verzendprofiel 2

 

Op deze pagina gaan we de gegevens invullen van je verzendprofiel. Als eerste bedenk je een naam voor je verzendprofiel, bijvoorbeeld  kleine pakketjes. Daarna vul je de kosten in die je wil rekenen voor het verzenden. Als je ook naar het buitenland wil verzenden moet je dat als laatste invullen. Geef aan naar welk land of landen je je product wil verzenden en vul daarna de verzendkosten in die daar aan zijn verbonden. Klik hier voor informatie over de verzendkosten binnen en buiten Nederland. Klik nu op opslaan en je hebt een verzendprofiel aan gemaakt.

 

Invullen verzendprofiel

 

Als je nu op de derde blauwe link klikt, Kies verzendprofiel uit voor producten, dan kan je jouw eigen gemaakte verzendprofiel voor meerdere producten gaan invullen.

Geef met de filter aan welke producten je wil zien om te kunnen veranderen. Daarna vink je de producten aan die je een verzendprofiel wil geven. Geef dan aan in het dropdownmenu naast Verzendprofiel uitkiezen welk verzendprofiel je wil gebruiken. Klik dan op de button Uitkiezen. Nu hebben al je aangevinkte producten het verzendprofiel naar jouw keuze!

 

Verzendprofiel gebruiken

 Meer handige tips over het verpakken en verzenden van bestellingen vind je in deze post 3.3 Betaling, verpakking & verzending

 

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 04.02.2013 om 15:05 h.

Commentar