Algemene FAQ’s

Kies hier eerst het onderwerp van je vraag uit, of scroll naar beneden.

Over DaWanda
Hoe kan ik producten vinden op DaWanda?
Wat is ‘Mijn DaWanda’?
Hoe kan ik mij registreren?
Prikborden, lijsten, commentaren, nieuwsbrief en berichten
Wachtwoord en gebruikersnaam
Beveiliging, problemen en oplossingen
DaWanda-app voor Facebook

Over DaWanda

Wat is DaWanda en wat kan ik hier doen?

Kopen en verkopen
DaWanda is een spannende online designmarkt! Hier kan je op maat gemaakte, handvervaardigde, individuele items direct van de maker kopen of zelf verkopen. Bovendien vind je bij DaWanda een uitgebreid aanbod aan handarbeid-materialen, zoals stoffen, knopen en accessoires. Sinds 2009 hebben we ook een categorie voor vintage producten. Bij ons staat dat voor unieke Products with Love die minstens 20 jaar oud zijn.

Interactie en inspiratie
DaWanda is een trefpunt voor kunstenaars, ontwerpers en creatieve mensen –  zowel kopers en verkopers. Je kunt hier het creatieve brein achter de producten leren kennen, met andere leden in contact komen, producten beoordelen, je laten inspireren en in de forums ideeën met gelijkgezinden uitwisselen.
Terug naar boven

Hoe kan ik producten vinden op DaWanda?
Op DaWanda kun je op veel verschillende manieren leuke producten vinden. Kijk direct in één van de categorieën en vind waar je naar op zoek bent, of type een keyword in het zoekveld. Maar je kunt je ook laten inspireren door onze cadeauvinder. Neem ook eens een kijkje bij onze “Trends & inspiratie” of stel een vraag in het cadeauforum als je cadeautips van de DaWanda-community wilt hebben. DaWanda heeft regelmatig leuke acties en specials op verschillende gebieden, die we op onze startpagina en in onze nieuwsbrieven voorstellen.
Terug naar boven

Wat is ‘Mijn DaWanda’?
‘Mijn DaWanda’ is jouw persoonlijke thuisbasis binnen onze online-marktplaats. Zodra je je hebt geregistreerd, krijg je automatisch jouw persoonlijke ‘Mijn DaWanda’ ruimte toegewezen.

In ‘Mijn DaWanda’ kan je:
* Berichten sturen naar andere leden, en hun berichten voor jou lezen.
* Al je aankopen bekijken, de huidige status van je bestelling zien en betalingsinformatie bekijken.
* Als verkoper alle bestellingen in jouw winkel beheren en afwikkelen.
* Je prikborden en lievelingswinkels bekijken en bijwerken.
* DaWanda Vouchers kopen (link to FAQ point)
* DaWanda merchandise, zoals wenskaarten, sleutelhangers, buttons en t-shirts bestellen
* Je DaWanda profiel wijzigen
Tevens komen er regelmatig nieuwe functies bij!
Terug naar boven

Hoe kan ik mij registreren? Voor je bij DaWanda naar hartenlust aan de slag kunt, dien je je eerst te registreren (let op: alleen meerderjarigen kunnen kopen en verkopen bij DaWanda). Kies een gebruikersnaam, voer een geldig e-mailadres in en bedenk een veilig wachtwoord. Vervolgens sturen wij je een bevestigingsmail met een link – zo weten wij dat je adres werkt. Vervolgens ben je met een muisklik op de link geregistreerd. NB: Kies je gebruikersnaam zorgvuldig, aangezien je hem niet meer zelf kunt veranderen.
Terug naar boven

Hoe registreer ik mij als verkoper? Om bij DaWanda te kunnen verkopen, dien je je eerst te registreren (zie boven). Verder hebben wij je naam, adres en betalingsinformatie nodig. Nu kun je aan de slag: Je kunt je eigen winkel gaan inrichten! Kies een goede naam, beschrijf je winkel kort en geef aan hoe je klanten kunnen betalen. Hierna kun je je winkel aan de wereld presenteren.
Terug naar boven

Kan ik een persoonlijk profiel aanmaken?
Op DaWanda kun je je persoonlijke profiel vormgeven. Daarbij kun je een foto uploaden, iets leuks over jezelf vertellen, je favorieten opslaan en deze met anderen delen.
Terug naar boven

Prikborden, lijsten, commentaren, nieuwsbrief en berichten

Wat betekent “op je prikbord plaatsen” bij DaWanda? Bij DaWanda ontdek je vele bijzondere winkels en producten. Om ze altijd snel terug te vinden, kan je jouw favoriete winkels en lievelingsartikelen op je prikbord plaatsen. Winkels kun je met één klik op de knop direct op je prikbord plaatsen. Wij informeren je dan over nieuwe producten in je favoriete winkel. Bovendien kan je een e-mailservice instellen, voor wanneer er nieuwe producten in je favoriete winkel verschijnen. Wanneer je een bijzonder product gevonden hebt, kun je bij het product op “op je prikbord plaatsen” klikken. Hiermee kun je een zogenaamd “prikbord” gaan inrichten, waarop deze producten worden bewaard.
Terug naar boven

Wat zijn “prikborden”? 
Je prikborden zijn lijsten van je favoriete producten, die je in staat stellen ze snel en makkelijk terug te vinden. Je kan elk van je prikborden een afzonderlijke naam en beschrijving geven, je kan bijvoorbeeld een prikbord inrichten met cadeautips voor een bepaalde persoon of gelegenheid. Of je kan een prikbord samenstellen van producten die bij elkaar horen, bijvoorbeeld “huisdecoratie in lentekleuren”. Voor elk prikbord kan je bepalen of alle gebruikers het kunnen bekijken (openbaar prikbord), of alleen jij (persoonlijk prikbord). Openbare prikborden verschijnen op je persoonlijke profiel, en tonen aan al je bezoekers welke artikelen jij mooi vindt en wat jouw stijl is. Op die manier kan je gemakkelijk andere leden vinden met dezelfde smaak! Ook kun je met de prikbord-optie je eigen verlangenlijst samenstellen, zodat iedereen kan zien wat jij jezelf wenst. Stuur simpelweg je verlanglijst naar dierbaren voor je verjaardag of voor kerst. Je kan ook een “gelegenheids-prikbord” samenstellen, die hoort bij bij een specifiek evenement, bijvoorbeeld cadeautips voor een goede vriend. Wij sturen je dan een automatische herinnering drie weken voor de verjaardag, zodat je een cadeau kan kiezen.
Terug naar boven

Wat is het “standaardprikbord”?
Het standaardprikbord is het prikbord waar je een product kunt onderbrengen met één klik op de knop “Op je prikbord plaatsen” op de productpagina.  In het begin wordt je verlanglijst automatisch als je standaardprikbord ingericht – tenzij je nog geen verlanglijstje hebt – dan maken wij er één voor je aan.  Je kunt zelf kiezen welk prikbord je als standaardprikbord in wilt richten. Ga daarvoor naar je prikbordoverzicht, selecteer het gewenste prikbord en maak het tot je standaardprikbord. Dit prikbord wordt dan met een gele ster gemarkeerd. Vervolgens worden producten die je met de knop “Op je prikbord plaatsen” aanklikt, automatisch aan het door jou uitgekozen prikbord toegevoegd.
Terug naar boven

Waarom zou ik een commentaar achterlaten?
Wij zien graag dat alle gebruikers samen DaWanda maken. Zelfs wanneer je niks wilt kopen of verkopen, kun je een mooi commentaar achterlaten voor fascinerende producten of aansprekende profielen. Vertel wat jou eraan aanspreekt. We horen toch allemaal graag een complimentje!? :-)
Terug naar boven

Kan ik met andere leden communiceren?
Op DaWanda kan je met alle leden en verkopers in contact treden. Je kan elkaar berichten schrijven, commentaren schrijven over artikelen die je zijn opgevallen, een aansprekend profiel maken, blogs bijhouden en in de levendige fora deelnemen. Om dit te doen, hoef je je alleen eerst registreren.
Terug naar boven

Waarom krijg ik een nieuwsbrief en e-mails?
DaWanda stuurt een bericht aan je opgegeven mailadres wanneer je een artikel gekocht hebt, één van je eigen producten werd verkocht, of wanneer je een nieuw commentaar of persoonlijk bericht ontvangen hebt. Bovendien informeren wij je regelmatig met een spannende nieuwsbrief over de nieuwste trendy producten, speciale acties, creatieve ontwerpers en makers, en nog veel meer. Wanneer je de nieuwsbrief liever niet meer ontvangt, kan je dat eenvoudig in je nieuwsbriefinstellingen wijzigen.
Terug naar boven

Wat moet ik doen, wanneer ik geen bevestigingsmail ontvang na een aankoop?
Gewoonlijk ontvang je na elke aankoop of verkoop binnen twee minuten een bevestigingsmail van DaWanda. Wanneer je deze mail niet ontvangt, controleer dan in je profiel of je e-mailadres goed geschreven en nog geldig is. Wanneer niet, kan je het ingegeven e-mailadres zelf wijzigen. Dit doe je door bij DaWanda in te loggen en onder “profiel bewerken” een werkend emailadres in te voeren. Wanneer je ondanks een functionerend e-mailadres geen e-mail ontvangt, kan deze zich ook in je spambox bevinden. Mocht je de mail daar ook niet vinden, neem dan alsjeblieft contact met ons op onder feedback-nl@dawanda.com.
Terug naar boven

Wachtwoord en gebruikersnaam

Ben je je wachtwoord vergeten?
Geen probleem – klik op de link “Wachtwoord vergeten” op de login-site en wij sturen je wachtwoord op naar het e-mailadres, dat je bij je registratie ingevoerd hebt.
Terug naar boven

Kan ik mijn gebruikersnaam veranderen?
Uit veiligheidsoverwegingen kun je je gebruikersnaam niet zelf veranderen, omdat het aan het waarderingssysteem gekoppeld is (zie het kopje: “Beveiliging, problemen en oplossingen”). Wanneer je je gebruikersnaam om een gegronde reden aan wilt passen, schrijf ons alsjeblieft aan op feedback-nl@dawanda.com. Neem in deze mail de gewenste nieuwe gebruikersnaam op. Let erop dat deze naam geen umlauts, vreemde tekens of spaties bezit. De nieuwe gebruikersnaam mag bovendien niet reeds door een ander DaWanda-lid gebruikt worden.
Terug naar boven

Kan ik mijn e-mailadres veranderen?
Ja, je e-mailadres kun je op elk moment zelf aanpassen. Log in, ga naar “Mijn DaWanda” en daar naar “profiel bewerken”. Hier kan je zelf een nieuw e-mailadres invoeren.
Terug naar boven

Hoe verwijder ik mijn gebruikersaccount?
Om je gebruikersaccount bij DaWanda te verwijderen, stuur ons alsjeblieft een mail aan feedbacknl@dawanda.com vanaf je bij ons geregistreerde e-mailadres. Wij verwijderen dan je account en data. Let op: voordat we je account kunnen verwijderen, moeten alle aankopen en verkopen afgesloten zijn.
Terug naar boven

Beveiliging, problemen en oplossingen

Wat doet DaWanda voor mijn beveiliging?  DaWanda is een online-marktplaats waar kopers en verkopers direct met elkaar transacties aangaan. Om ervoor te zorgen dat je hier veilig kunt winkelen, hebben we een waarderingssysteem ingericht. Daarmee kun je vóór je eerste aankoop nakijken of een verkoper betrouwbaar is en of er in het verleden problemen met hem/haar waren. Geef je handelspartner alsjeblieft na iedere transactie een waardering – zo help je de andere DaWanda-leden.

Om jouw gegevens te beschermen hebben we alle pagina’s die vertrouwelijke informatie bevatten extra beveiligd en met SSL gecodeerd.
Terug naar boven

Wat kan ik zelf voor mijn veiligheid doen?
DaWanda is een veilig online-platform en problemen komen zelden voor. Hier zijn een paar tips, zodat je je risico’s tot een minimum kunt beperken:

  • Log volledig uit na ieder bezoek bij DaWanda.
  • Zoek een veilig wachtwoord uit dat uit letters én cijfers bestaat. Wijzig je wachtwoord regelmatig en laat het aan niemand anders weten. DaWanda vraagt jou telefonisch of via e-mail nooit naar je wachtwoord. Mocht je toch telefonisch of via e-mail naar je wachtwoord worden gevraagd, ga daar dan niet op in en stel ons op de hoogte. Hang niet alles aan de grote klok. DaWanda is een internetplatform en dingen die je hier laat zien of schrijft, kunnen bijvoorbeeld door zoekmachines zoals Google worden gevonden en zijn dus op het hele internet toegankelijk. Houd dat in je achterhoofd wanneer je privé-foto’s, telefoonnummers of andere informatie wilt publiceren.
  • Lees altijd nauwkeurig de artikelbeschrijving, het profiel en de waardering van de winkel waar je iets wilt kopen. Bekijk ook wat de verkoper verder nog aanbiedt en of hij/zij een betrouwbare en terzakenkundige indruk maakt. Let erop, of de verzendkosten redelijk zijn.
  • Ga niet in op het aanbod van een verkoper die jou aanbiedt om de transactie telefonisch of via e-mail af te handelen, in plaats van via de DaWanda-winkelwagen. In dit geval kunnen we je bij problemen namelijk niet helpen. Bovendien druist de verkoper daarmee tegen onze richtlijnen in en gebruikt hij onze service zonder ervoor te betalen. Dat is niet alleen voor ons, maar ook voor alle andere winkels oneerlijk en wordt met uitsluiting bestraft.
    Terug naar boven

Hoe meld ik een geschil of probleem?
Mocht er bij een transactie toch een probleem optreden of is jou een overtreding van de DaWanda-richtlijnen opgevallen? Laat het ons weten via feedback-nl@dawanda.com. We doen ons best om je probleem zo snel mogelijk op te lossen!
Terug naar boven

DaWanda-app voor Facebook

Waar vind ik de DaWanda-app voor Facebook? De app krijg je direct bij Facebook. Je kan de app installeren wanneer je lid van Facebook bent en een fansite of ondernemerssite hebt.
Terug naar boven

Wat kan ik met de Facebook-app doen?
Met de DaWanda Facebook-app kan iedere Facebook-gebruiker openbare DaWanda prikborden op zijn eigen Facebook-pagina posten. Het DaWanda-lidmaatschap is daar niet voor nodig.
Als je een eigen DaWanda-winkel hebt, is het ook mogelijk om de site van je winkel op je Facebook-fansite te plaatsen. Je kunt alleen je eigen DaWanda-winkel bij Facebook voorstellen. Mocht je meerdere DaWanda-winkels hebben, maak dan voor iedere winkel een aparte Facebook-fansite aan. Met de app kun je namelijk op iedere fansite een nieuwe DaWanda-winkel inrichten!
Terug naar boven

Waarom wordt mijn winkelbanner bij Facebook niet juist weergegeven?
Helaas gebruikt Facebook een ander beeldformaat dan DaWanda. Daarom moeten de winkel-banners door ons worden geconverteerd. Dit lukt het beste wanneer jouw winkel-banner precies 950 pixels breed is. Indien je een smallere banner bij DaWanda gebruikt wordt deze bij Facebook breder -en dus vervormd- weergegeven.
Je kunt dit vermijden door je DaWanda winkelbanner zo te ontwerpen dat hij 950 prixel breed is. Als je een smal plaatje, of een plaatje dat links is uitgericht wil gebruiken kun je de rest van de banner met een wit vlak opvullen. In technisch opzicht is je banner dan 950 pixel breed, maar omdat het rechtergedeelte wit is, zien bezoekers van de site alleen maar het linkerdeel met de afbeelding.
Terug naar boven

Kan ik de DaWanda-Facebook-app ook op mijn profielpagina installeren?
Facebook heeft op 3 november 2010 besloten dat het plaatsen van banners op privé profielsites helaas niet meer mogelijk is.
Terug naar boven

Facebook-Login

De Facebook-inlogoptie bij DaWanda – wat is dat?
Het is nu mogelijk om via Facebook bij DaWanda in te loggen. Daardoor wordt het aanmaken van een DaWanda-gebruikersprofiel eenvoudiger. Klik op de DaWanda-login-site gewoon op “inloggen met Facebook” en verbind je Facebook-account met DaWanda. Vanaf dan heb je direct de mogelijkheid van de gehele DaWanda website gebruik te maken. DaWanda hoeft je e-mailadres dan ook niet meer te controleren.
Terugkerende gebruikers die zich al met Facebook bij DaWanda hebben aangemeld profiteren van het inloggen met één klik en hoeven hun gebruikersnaam en wachtwoord niet nog een keer in te voeren (indien ze bij Facebook zijn ingelogd). Als je een terugkerende gebruiker bent, klik dan op de login-site van DaWanda op “inloggen met Facebook”. Je bent nu direct bij DaWanda ingelogd.
Terug naar boven

Hoe koppel ik mijn Facebook-account aan DaWanda?
Zo koppel je je Facebook-account aan DaWanda:

Ga naar de inlog-site van DaWanda (dawanda.com/login)
Klik daar op „Inloggen met Facebook“
Als je nog niet bent aangemeld, vraagt Facebook naar je e-mailadres en je Facebook-wachtwoord.
Daarna word je gevraagd om DaWanda toegang te verlenen tot je algemene accountgegevens van Facebook, zoals je naam en e-mailadres. (DaWanda heeft alleen toegang tot je algemene gegevens. Andere informatie die je bij Facebook hebt opgeslagen kan DaWanda niet gebruiken, tenzij je daar apart toestemming voor hebt verleend.)
Als het e-mailadres van je Facebook-account met een bestaand DaWanda-account overeenstemt, word je gevraagd om de koppeling met het wachtwoord van je DaWanda-account te bevestigen. Als het e-mailadres van je Facebook-account niet met een bestaand DaWanda-account overeenstemt, heb je twee mogelijkheden om verder te gaan:
Terug naar boven

1. Je registreert je bij DaWanda en accepteert de algemene voorwaarden, het privacy statement en de annuleringsvoorwaarden. Zo kun je een DaWanda-account openen dat -naar wens- onafhankelijk is van Facebook.  In dit geval krijg je een DaWanda-gebruikersnaam toegewezen die automatisch uit je voornaam en -indien deze gebruikersnaam al in gebruik is – een willekeurig cijfer, bestaat. Als je bij Facebook bijvoorbeeld de voornaam Janneke geregistreerd hebt en je jouw Facebook-account ook bij DaWanda registreert, krijg je bijvoorbeeld de gebruikersnaam “Janneke-1”, “Janneke-2”, “Janneke-3” enz. Om deze gebruikersnaam te veranderen ga je naar “Profiel bewerken”.

2. Je kunt ook een bestaand DaWanda-account aan je Facebook-account koppelen. Ook in dit geval word je gevraagd om het uitvoeren van de verbinding met het wachtwoord van je DaWanda-account te bevestigen.
Terug naar boven

Welke gegevens worden uitgewisseld tussen Facebook en DaWanda?
DaWanda ontvangt van Facebook éénmalig en alleen met jouw toestemming bepaalde basisgegevens, zoals je naam en e-mailadres. DaWanda geeft geen gegevens van jou aan Facebook door; dat staat ook in ons Privacy Statement.
Terug naar boven

Kunnen mijn Facebook-vrienden zien wat ik bij DaWanda koop, verkoop, op het prikbord zet, een hartje geef of becommentarieer?
Nee. Overeenkomstig ons Privacy Statement worden gegevens van een gebruikersaccount zonder toestemming van de eigenaar door DaWanda nooit aan derden doorgegeven. Alleen als jij zelf actief iets meedeelt, worden je Facebook-vrienden van je activiteiten bij DaWanda op de hoogte gesteld.
Terug naar boven

Wordt mijn Facebook-profielfoto ook door DaWanda overgenomen?
Nee. Je DaWanda-profiel kun je zelf ontwerpen en inrichten.
Terug naar boven

Wat gebeurt er indien ik mijn basisgegevens (e-mailadres, naam, wachtwoord) bij Facebook later nog een keer verander? Kan ik dan nog inloggen bij DaWanda en indien ja – hoe werkt dat dan?
Natuurlijk kun je gewoon verder inloggen in je DaWanda-account via “inloggen met Facebook”. Je kunt echter ook het vroeger bij Facebook geregistreerde e-mailadres en het door jou gekozen wachtwoord gebruiken. (Ga daarvoor naar “Profiel bewerken”)
Terug naar boven

Wat gebeurt er met mijn DaWanda-account als ik mijn Facebook-account opzeg?
Je kunt  gewoon verder inloggen bij DaWanda en je DaWanda-account gebruiken met  het vroeger bij Facebook geregistreerde e-mailadres en een door jou gekozen wachtwoord. (ga naar “Profiel bewerken”.)
Terug naar boven

Kan ik ook een Facebook-fansite of  bedrijfsprofiel aan een DaWanda-account koppelen?
Nee, dat is niet mogelijk. Een koppeling tussen Facebook en DaWanda gaat alleen met een persoonlijk account.
Terug naar boven

Kan ik meerdere DaWanda-accounts aan mijn Facebook-account koppelen?
Nee, er kan slechts één DaWanda-account aan een Facebook-account worden gekoppeld.
Terug naar boven

Kan ik de koppeling met Facebook weer ongedaan maken – dus mijn DaWanda-account weer losmaken van mijn Facebook-account? Indien ja – hoe werkt dat?
Ja, de koppeling tussen DaWanda en Facebook kun je altijd weer opheffen. Log in bij DaWanda en ga naar “Profiel bewerken”. Daar kun je direct bij je account-gegevens de koppeling met Facebook ongedaan maken. Daarna ga je naar je Facebook-account en verwijder je bij privacy-instellungen de toepassing “DaWanda-login”. De koppeling tussen beide accounts is nu verwijderd. Om je accounts opnieuw met elkaar te verkoppelen moet je de stappen voor “Inloggen met Facebook” weer doorlopen.
Terug naar boven

Kan ik het DaWanda-account dat ik aan Facebook gekoppeld heb wisselen? Indien ja, hoe dat dat dan?
Ja. Daarvoor maak je de koppeling tussen Facebook en je huidige DaWanda-account ongedaan. (zie vorige vraag) Daarna is het mogelijk om je Facebook-account aan een ander DaWanda-account te koppelen, mits je Facebook e-mailadres niet reeds met een ander DaWanda-account overeenstemt.
Terug naar boven

Ik heb geen Facebook-account. Hoe maak ik een Facebook-account aan?  Ga naar www.facebook.com. Daar kun je een Facebook-account aanmaken.  Meer informatie vind je op http://www.facebook.com/help/
Terug naar boven

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 04.02.2013 om 10:50 h.

Categorie: FAQ en kosten

Commentar