Producten in je winkel plaatsen

Je hebt je winkel ingericht en bent er helemaal klaar voor? Dan is het nu tijd om je eerste product online te gaan zetten. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe dat gaat.

Ga naar Mijn DaWanda.

Ga naar mijn DaWanda

 

Log in op je aangemaakte profiel. Vul daarvoor je gebruikersnaam of E-mail in en daarna je wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’ Hier vul je jouw gebruikersnaam of e-mail adres in. Je inlog-informatie wordt dan automatisch verstuurd aan je e-mailadres.

 

Login voor DaWanda-leden

 

Als je bent ingelogd kom je op je account aan. Aan de linkerkant kies je in het keuzemenu voor Producten & winkel. Klik hier op Nieuw artikel aanbieden.

 

Nieuw artikel aanbieden

 

Nu zit je op de pagina Verkoop een nieuw item. We beginnen met het aangeven van de categorie waarin je jouw product wil plaatsen. In dit geval wil je een foto aanbieden die kopers thuis aan de muur kunnen hangen als decoratie. De hoofdcategorie hiervoor is kunst. De subcategorie is in dit geval fotografie. Daarna klik je aan wat voor een soort foto je wilt aanbieden. Let op! Per categorie is de subcategorie anders.

 

Categorie

 

Als je naar beneden scrollt kom je bij Productbeschrijving in Nederlands. Hier is de bedoeling dat je stap voor stap je product zo duidelijk mogelijk beschrijft. Let op: Gebruik in de titel, productbeschrijving en keywords geen geregistreerde merknamen, zoals “Hello Kitty”, “Swarovski”, enz., tenzij je uitdrukkelijk toestemming voor het gebruik daarvan hebt van de rechthebbende.

Begin met een pakkende titel en een leuke en duidelijke productbeschrijving. Vul verder in waarvan jij denkt dat belangrijk is voor jouw product.

 

Productbeschrijving 1

 

Belangrijk is het vakje Keywords. Hierin moet je zoveel mogelijk woorden opschrijven waardoor klanten van DaWanda jouw product makkelijker kunnen vinden. Bijvoorbeeld in het geval van een foto met roze bloemen: foto, fotografie, bloemen, roze bloemen, canvas, decoratie, kunst enz. Wees creatief en leef je in in de koper!

 

Keywords

 

 Je kan ook je product in een ander land aanbieden. De bedoeling is dan je product omschrijvingen te vertalen naar die andere taal. Voor de uitleg van producten aanbieden op een buitenlandse DaWanda website klik hier!

De volgende stap is het invullen van de prijs en de beschikbaarheid van het product. Met de beschikbaarheid bedoelen wij hoeveel je van dit product kan leveren. Is het uniek in zijn soort of heb je er misschien wel 2 of 3 liggen?

 

artikelprijs

 

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk het verzenden.

  • Als eerste wordt er gevraagd aan te geven wanneer de koper zijn product zal ontvangen.
  • Daarna is het de bedoeling om aan te geven hoeveel verzendkosten je rekent. Je kan dit per product invullen omdat het per product kan verschillen. Als je vaak dezelfde verzendkosten hebt, maak dan een verzendprofiel aan. Je kan dan makkelijk een aangemaakt verzendprofiel aanklikken, zodat je niet steeds opnieuw verzendkosten hoeft te bedenken en apart hoeft in te vullen. Klik hier voor de uitleg van het aanmaken van een verzendprofiel!
  • Omdat je bij DaWanda ook naar het buitenland kan verkopen is het belangrijk ook aan te geven hoeveel de kosten zullen zijn voor het verzenden naar het buitenland. Dit verschilt namelijk een hoop met de kosten die je maakt in eigen land.
  • Als dit allemaal goed is ingevuld kan je klikken op de button Opslaan en verdergaan.

 

Verzenden

 

Nu zijn we bij het leukste onderdeel beland, het uploaden van je productfoto! Klik op upload foto en kies eerst je hoofd foto uit. Daarna kan je nog drie extra foto’s uploaden om een beter beeld te geven van je product. Denk dan aan een detail foto of een foto waarop iemand je product draagt of gebruikt. Let er alsjeblieft op dat je foto groot genoeg is, anders word deze onscherp weergegeven! Wij raden aan om een foto vanaf 800×600 pixels te uploaden en niet groter dan 2MB.

 

Foto's uploaden

 

Kies ook nog twee gekleurde hartjes uit die het best bij jouw product passen. Klanten kunnen namelijk ook op kleur zoeken door deze gekleurde hartjes. Sla alles op en je product staat in je winkel!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 05.02.2013 om 10:26 h.

Commentar