Wat te doen als een koper niet betaalt?

Money

Een nieuwe verkoop in je DaWanda winkel is natuurlijk altijd een vrolijke gebeurtenis!

De meeste verkopen op DaWanda worden helemaal succesvol afgerond en kunnen snel en zonder problemen verzonden worden. Echter komt het ook soms voor dat een koper niet direct een bestelling betaalt. Als verkoper is dit vervelend, maar met kennis van het juiste proces kan ook dit makkelijk en efficiënt afgehandeld worden. Daarom hierbij een overzicht van het systeem dat we bij DaWanda hiervoor hanteren.

  • Zodra een bestelling is geplaatst heeft de koper in eerste instantie 7 dagen om de betaling te voldoen. Indien je na 7 dagen nog geen bericht en/of betaling hebt ontvangen van de koper, stuur deze dan een betalingsherinnering. Ga hiervoor naar ‘Mijn DaWanda’ >> ‘Mijn bestellingen’ >> ‘Open’ en klik bij de betreffende bestelling op ‘Verzend betalingsherinnering’.
  • Nadat de eerste betalingsherinnering is verstuurd, geven wij de koper wederom 7 dagen om het bedrag over te maken. Op dat moment heeft de koper nogmaals 7 dagen om de betaling te voldoen. Indien je binnen 7 dagen na het plaatsen van de herinnering nog geen betaling en/of bericht hebt ontvangen van de koper, kan je via een bericht voor ons achterlaten en zullen wij de bestelling annuleren in ons systeem. Ga hiervoor naar ‘Mijn DaWanda’ >> ‘Kosten & facturen’ >> ‘Mijn facturen’ en klik bij de bestelling waar je een opmerking over hebt op de tekst ‘Heb je vragen of opmerkingen over deze kostenpost? Laat hier een commentaar achter’. Deze opmerkingen worden geregeld gecontroleerd en altijd specifiek vlak voordat de maandelijkse facturen worden opgemaakt. Voor een geannuleerde bestelling betaal je uiteraard geen commissie.
    Als zo geen bevredigende oplossing te bereiken is, neem dan contact met ons op en wij zullen dan zo snel mogelijk proberen een oplossing te vinden. Je kan hiervoor een e-mail sturen naar feedback-nl@dawanda.com, tevens zijn wij van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 18.00 uur op (+31) 2080 81112.

! Let erop dat indien je de factuur waarin deze bestelling is opgenomen reeds hebt ontvangen van DaWanda op het moment dat de bestelling wordt geannuleerd, je deze in eerste instantie volledig dient te voldoen! Wij boeken het betreffende bedrag terug naar jouw rekening met de eerstvolgende factuur die je ontvangt. Mocht je nog geen factuur hebben ontvangen ten tijde van de annulering, dan komt de commissie uiteraard direct te vervallen en verschijnt deze niet meer op je volgende factuur.

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Anne Pleun van Eijsden

schreef op 15.10.2013 om 16:58 h.

Commentar