Nieuwe wetgeving annuleringsprocedure! Wat moet je weten?

Op 13 juni 2014 zal, op grond van aangepaste Europese richtlijnen, het beleid ten op zichte van annuleren en retourneren van online bestellingen veranderd worden. Dit geldt ook voor jouw DaWanda shop. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je algemene voorwaarden en je annulerings- en retourbeleid voor je DaWanda winkel voor 13 juni zijn aangepast!

Als online platform proberen we je jou als verkoper te informeren over de belangrijkste regels en advies te geven over hoe je de nieuwe regels het best kunt implementeren in je shop. Echter zijn wij geen officiële juridische specialisten en adviseren je dan ook indien nodig een jurist om hulp te vragen.

Wat veranderd er op gebied van annuleren en retourneren?

Je moet per 13 juni 2014 meer informatie geven dan voorheen. Nieuwe informatieverplichtingen zijn:

  • Je moet per product uitgebreide informatie geven over de annuleringsprocedure en de eventuele voorwaarden daarbij en er zijn specifieke informatieverplichtingen voor digitale producten, diensten en abonnementen
  • Je moet je kopers informeren over de de wettelijke bedenktijd van 14 dagen
  • Je moet ook een retourformulier voor kopers beschikbaar stellen voor het annuleren en retourneren van producten

 

1. Uitgebreide informatie
Ieder product in je winkel moet toegekend zijn aan het relevante retour- en annuleringsbeleid dat van toepassing is op het desbetreffende product. Vanaf nu kun je in je shop verschillende soorten retourbeleid opstellen die je apart kan toewijzen aan je producten. Klik hier om een nieuw retourbeleid op te stellen en klik hier om je retourbeleid aan meerdere producten tegelijkertijd toe te voegen.

Het retour- en annuleringsbeleid hangt af van het soort product en de verschillende verzendmethoden. Voor je retour- en annuleringsbeleid is het dus belangrijk om te weten of het gaat om een fysiek product of een digitaal item. Om je daarbij te helpen kun je dit nu voor ieder product apart in de productspecificaties aangeven. Dit doe je door het product item te bewerken en naar het veld ‘Verzenden’ te scrollen. Geef daarnaast ook specifiek aan hoe lang het ongeveer gaat duren voor dat het item bij je klant zal worden bezorgd. Opmerking: DIY tutorials in PDF of eBook-formaat worden beschouwd als digitale items als ze via de data-overdracht worden verzonden. Een eBook op een USB-stick of een cd is nog steeds een fysiek product. Ben kritisch als je je product gaat specificeren in een fysiek of digitaal product. Een onjuiste specificatie kan namelijk invloed hebben op het herroepingsrecht van de koper.

Let op
Moet de koper betalen voor het terugsturen van het product als hij het product annuleert? Dan moet je de koper hierover informeren voordat hij de bestelling plaatst. Informeer je de koper niet? Dan betaal jij de kosten voor het terugsturen.

2. Je moet je kopers informeren over de de wettelijke bedenktijd van 14 dagen
De wettelijke bedenktijd wordt per 13 juni 2014 14 dagen. Deze 14 dagen gaan in op het moment dat de koper het product ontvangt. Bij diensten gaat de bedenktijd in op het moment dat de koper  bestelt.

Maakt een koper  gebruik van deze bedenktijd? Dan ontbindt hij de overeenkomst. Dit betekent dat de koper de overeenkomst ongedaan maakt. Totdat de bedenktijd voorbij is, kan de koper  de overeenkomst zonder opgave van redenen ontbinden. De koper kan ook al voor de levering van het product of het uitvoeren van de dienst gebruik maken van de bedenktijd. Wel moeten kopers expliciet laten weten dat ze de koop annuleren.

Bestelt de consument verschillende producten tegelijk? Maar levert u deze niet tegelijkertijd? Dan gaat de bedenktijd pas in nadat het laatste product van de bestelling is geleverd.

Let op
Heb je niet voldaan aan uw informatieverplichtingen over de bedenktijd? Dan wordt de bedenktijd verlengd met maximaal 12 maanden.

Nieuw: Telefonische annulering mogelijk
Vanaf 13 juni 2014 mogen kopers ook de reden van hun annulering via telefoon doorgeven. Daarom moet er een telefoonnummer aangegeven worden in de annuleringsprocedure tekst. Het telefoonnummer voor klantenservice.

3. Retourformulier
Om het de koper niet te moeilijk te maken om te annuleren moet de verkoper een gestandaardiseerd annuleringsformulier aanbieden. De koper hoeft dit formulier niet te gebruiken, hij mag het annuleren en de reden daarvan ook zelf formuleren.

Om jou als verkoper hierbij te faciliteren heeft DaWanda een automatisch gegenereerd retourformulier in PDF formaat in je winkel geïmplementeerd. Deze is beschikbaar voor kopers in het productoverzicht van je winkel en bevat je retouradres dat je hier kunt wijzigen. Scroll naar ‘aanvullende informatie’ en wijzig naast je retouradres ook je gegevens voor je klantenservice.

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Jolijn van Sleeuwen

schreef op 05.06.2014 om 16:09 h.

Commentar