Internationaal verkopen

Nu je inmiddels goed op weg bent met het succesvol verkopen in eigen land is het tijd om de stap naar internationaal niveau te nemen. Laten we, om het simpel te houden, dit onderwerp in vieren delen:

  • Internationale uitstraling van je winkel
  • Vertaling van je producten
  • Formele kwesties
  • Internationale acties

 

1. Internationale uitstraling van je winkel – maak je winkel zichtbaar in heel Europa!

Het kan liefde op ‘t eerste gezicht zijn! Er zijn sommige details in je DaWanda shop die niet onopgemerkt kunnen blijven voor klanten, ook die uit het buitenland! Laat je klanten verliefd worden op je winkel! Besteed vooral aandacht aan: Shop naam, winkelbeschrijving, je eigen winkelcategorieën, de shop banner, de naam van ‘Mijn winkeletalage’ en de profielfoto van je shop – zie het als jouw visitekaartje op DaWanda.

Als eerste is de shop banner het grootste gedeelte van de hoofdpagina van je shop! Deze kan je hier instellen. Verbijster je bezoekers!

  • BELANGRIJK! Op DaWanda is het op dit moment mogelijk om één banner voor elke winkel te creëren. Dit betekent dat je shop banner hetzelfde is voor alle bezoekers. Zo ook voor de Engelse, Poolse, Duitse en Italiaanse bezoekers. Het is daarom handig om in het begin de shop banner al een internationale twist te geven. Als er tekst in de banner staat, zorg er dan voor dat deze Nederlands en Engels is of alleen Engels. Tenslotte is Engels de meest gangbare internationale taal op dit moment!

Hieronder een paar goede voorbeelden:

SilviaWithLbaner2ove (Italië)

 

I am Recycled (Nederland)baner3

Je profielfoto kan je hier instellen.

Vervolgens is het van belang dat je naam en winkelbeschrijving zijn vertaald! Na de shop banner is dit het eerste wat een klant ziet bij het binnenkomen van je winkel. Als de naam op internationaal niveau geen “probleem” oplevert, kan je deze hetzelfe laten, maar het is ook mogelijk om deze aan te passen aan een land. Je kan je naam en winkelbeschrijven hier vertalen.

Daarnaast kan je, als je een winkeletalage hebt, ook deze vertalen. Je kan de titel hier vertalen zodat op elke DaWanda website de juiste taal verschijnt.

Je hebt waarschijnlijk je eigen winkelcategorieën aangemaakt, goed gedaan! Je klanten kunnen zo makkelijk door je winkel bladeren en al je producten zien! Vergeet alleen niet om ook deze internationaal te oriënteren voor je buitenlandse bezoekers. Zorg ervoor dat je dit doet, want het is dé manier om je winkel overzichtelijk te maken voor je klanten! Om de categorieën te vertalen, klik je hier.

Een goed voorbeeld:

Monoplka (Polen)cat1 (1)

En vergeet niet – gemakkelijk zoeken betekent eenvoudig winkelen, en eenvoudig winkelen betekent meer verkopen voor jou! Make it happen!

 

2. Vertaling van je producten – laat je klanten begrijpen hoe gaaf jouw producten zijn!

Mooie foto’s van je producten zijn zeker een eyecatcher, maar een paar technische details over je producten kan de klant helemaal overtuigen! Zorg niet alleen voor de vertaling van de titels en productbeschrijving, maar ook van de technische gedeeltes (trefwoorden, grootte, materiaal, aanpassingsmogelijkheden en basiskenmerken). Je kan elk product apart vertalen of, als je producten vergelijkbaar zijn, een vertaling van één product instellen als standaard. Zo hoef je slechts een paar woorden te veranderen wanneer je een nieuw product plaatst.

Titels – maak deze simpel, informatief en pakkend! Als de titel interessant is, zijn bezoekers eerder op klikken om meer te weten te komen over het product!

Omschrijving – om niet de hele omschrijving te hoeven vertalen, kan je een algemene tekst creëren voor elke productgroep (bijvoorbeeld een tekst voor mutsen, eentje voor sjaals, voor schoenen etc) met de belangrijkste informatie. Dit maakt het vertaalproces simpeler, sneller en effectiever voor jou!

Trefwoorden – laat deze niet links liggen! Goede trefwoorden zorgen ervoor dat alle gebruikers van de DaWanda zoekmachine direct naar jouw producten worden geleid en dat is tenslotte je doel toch?

Gepersonaliseerd – als je producten aanbiedt die gepersonaliseerd kunnen worden, zorg er dan voor dat dit overal duidelijk wordt aangegeven. Gepersonaliseerde producten zijn razend populair onder de bezoekers van DaWanda, vooral tijdens de zoektocht naar cadeautjes voor de feestdagen! Zorg er dus voor dat het niet te missen is dat jouw producten gepersonaliseerd kunnen worden!

Kijk bijvoorbeeld naar de Poolse shop zuia (zij zijn ook een goed voorbeeld voor shopnaam vertalingen!)descr2

  • TIP: Je kan ook een zogenoemde Benadrukte tekst voor jouw kopers instellen. Dit is een korte tekst boven de beschrijving van je producten. Dat is ook de plek waar je de kopers informeerd over speciale aanbiedingen, kortingen, personalisatie en dergelijke. Op het moment dat je deze tekst hebt, aarzel niet om deze ook te vertalen. Je kan hier verschillende teksten creëren voor alle talen.

 

3. Formele kwesties – maak je shop betrouwbaar voor je kopers!

In elke shop op DaWanda zijn er bepaalde tekstkolommen om in te vullen over formele kwesties met betrekking tot online verkopen, in het bijzonder: disclaimer, retouradres, leveringsvoorwaarden, annulerings- en retourbeleid, betaling en levering, shop FAQ en klantenservice. Hoewel al deze onderwerpen vertaald moeten worden, zijn de eerste vier het belangrijkst en essentieel voor internationale handel. Deze kan je hier vertalen.

  • BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de diclaimer alle relevante persoonlijke informatie bevat zoals: shopnaam, voor- en achternaam, adres, mobiel nummer, e-mailadres en BTW-nummer.
  • TIP: Voor het annulerings- en retourbeleid is er een eenvoudige manier om deze automatisch in te stellen voor alle nieuwe producten. Je kan een nieuw retourbeleid hier creëren. Vervolgens stel je deze als standaard in.

Als je goed kijk naar de box waar je het retourbeleid als standaard in kan stellen, zie je de optie om deze ook naar andere talen te vertalen. Het handigste is om dit tegelijk te doen. Als je dit gedaan hebt, krijgen je buitenlandse klanten het retourbeleid automatisch in hun taal te zien.

Naast het retourbeleid is het erg belangrijk dat je de verzendkosten en betaalmethodes aan te duiden. Om jouw producten te kunnen laten concurreren op internationaal niveau is het sterk aanbevolen om de verzendkosten van vergelijkbare producten te controleren voor het land waar je naartoe wil zenden. Je wilt verkomen dat buitenlandse klanten niet kopen vanwege te hoge verzendkosten.

  • TIP: Onthoud dat je de verzendkosten altijd per land kan veranderen. Dit kan simpelweg hier doen.

De belangrijkste internationale betaalmethodes zijn PayPal en Wirecard. Zorg ervoor dat je deze methodes aanbiedt in je winkel. Installeer Wirecard en koppel je PayPal account aan je shop door hier te klikken. Als je nog geen PayPal account hebt, maak deze dan nu aan! Het is handig en winstgevend in de toekomst!

Als laatste is er een optie om de automatische bevestiging van een bestelling toe te voegen. Heb je deze al in het Nederlands? Vertaal het dan naar naar andere talen om het ook begrijpbaar te maken voor je buitenlandse klanten. Dit kan je doen door hier te klikken.

 

4. Internationale promotie – en maak deel uit van de DaWanda Marketing Wereld!

Als je hier bent aangekomen, betekent dit dat je aan alle voorwaarden hebt voldaan om internationaal te worden gepromoot! Gefeliciteerd! Wat is de volgende stap?

Van tijd tot tijd hebben we internationale promotieacties – je wordt hierover geïnformeerd in de verkopers nieuwsbrief en op de beginpagina van jouw ‘Mijn DaWanda’. Op het moment dat jouw producten zijn vertaald en je doet mee aan een promotieactie, wordt je winkel getoond op de buitenlandse DaWanda platformen. Dus meld je aan voor de verkopers nieuwsbrief en neem deel aan de geweldige marketing acties – bereid je voor op extra omzet!

Heb je al verkocht in een ander land? Voeg dan een coupon bij je producten die naar het buitenland verstuurd moeten worden. Het is een simpele manier om nieuwe klanten te verkrijgen of om de bestaande ervan te overtuigen nog een keer bij je te bestellen. Kijk hier hoe eenvoudig het is om een coupon te vertalen.

Bekijk ook de huidige modetrends in het buitenland – er is een grote kans dat veschillende producten de aandacht trekken van klanten uit het buitenland. Neem snel een kijkje op de andere DaWanda platformen: de.dawanda.com, pl.dawanda.com, fr.dawanda.com, es.dawanda.com en it.dawanda.com.

Als je al het bovenstaande hebt weten te volbrengen, ben je geweldig bezig!

 

Je kan altijd contact met ons opnemen als je vragen of advies nodig hebt! Wees niet bang om ons te contacteren. Wij zijn er om je te helpen groeien en te laten stralen op een creatieve manier!

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Marouschka Acquoy

schreef op 14.10.2014 om 15:35 h.

Commentar