Personaliseer je shop!

Voor je winkel is het belangrijk dat je evenveel aandacht geeft aan het personaliseren van je winkel als aan je producten. Je bezoekers moeten zich welkom voelen, ze willen je leren kennen en weten wat je maakt. Laat je winkel je merk vertegenwoordigen en zorg ervoor dat mensen kunnen zien wie je bent! Met de volgende stappen kan je dit effect creëren.

 

1. Banner

De shop banner verschijnt bovenaan je winkel en is het eerste wat je bezoekers zien als ze in je shop zijn. Eigenlijk kan je het goed vergelijken met het uithangbord van een winkel in een winkelstraat.

  • Het is een goed idee om de naam van je winkel, een foto van je product of de titel van je huidige collectie toe te voegen aan je banner. Dit maakt dat de banner echt fungeert als het uithangbord van je winkel. Bedenk welke doelgroep je wil bereiken en welke beelden je het beste kunt gebruiken.
  • Gebruik de volledige ruimte voor de banner om het grootste effect te bereiken. De grootte van de banner is maximaal 980 x 200 pixels, als je deze maat aanhoudt wordt de banner mooi geplaatst over de gehele bovenkant van je winkel.
  • Je kan je banner regelmatig veranderen en aanpassen aan de tijd van het jaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Kerst, Valentijnsdag of de zomervakantie. Hou je een uitverkoop? Dan kan je dit natuurlijk ook in de banner duidelijk maken voor nog meer effect.

Je kan je shop banner toevoegen door naar ‘Bewerk je winkel’ te gaan.

Kijk ook eens naar de volgende voorbeelden:

Atelier du Papier

 

Atelierdupapier- nl

 

Indie-ish

Indie-ish - nl

Tip: Je kan je eigen banner ontwerpen door gebruik te maken van een fotobewerkingsprogramma. Als je hier niet bekend mee bent, kan je ook kijken naar de mogelijkheden die andere verkopers op DaWanda aanbieden voor het ontwerpen van een shop banner.

 

2. Winkelbeschrijving

DaWanda is een uitgesproken persoonlijke marktplaats. Mensen kopen hier geen anonieme massa-geproduceerde goederen, maar komen graag direct in contact met de ontwerpers of makers van de producten. Kopers zijn vooral geïnteresseerd in de oorsprong van de producten. Wie heeft het gemaakt? Waar en hoe is het geproduceerd? Vertel je kopers over jou! Dit schept vertrouwen in jou als verkoper en in de kwaliteit van de producten die je maakt. Je kan bijvoorbeeld in je profiel je naam vermelden, wat interessante informatie over jezelf geven en vertellen waar je je inspiratie vandaan haalt.

Je winkelbeschrijving moet een korte beschrijving zijn over de producten die je aanbiedt, hoe je ze maakt en eventueel de filosofie erachter. Wat is er zo speciaal en uniek aan jouw winkel? Dit is de plek waar je het je bezoekers kan laten weten!

Onze tip: Kijk ook eens naar hoe andere verkopers op DaWanda dit doen en haal daar inspiratie uit.

 

3. Profielfoto

Vergeet niet om een profielfoto te uploaden, dit schept extra vertrouwen en personaliseert de aankoop voor je klanten. Je bent een onbekende voor de meeste klanten, zeker als je nog niet veel producten hebt verkocht of feedback hebt gekregen.

  • Omdat je profielfoto te zien is op al je productpagina’s is het fijn als jij als designer goed overkomt, zorg er dus voor dat je er leuk op staat! Als je liever niet een foto van jezelf gebruikt dan zijn er uiteraard nog andere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld je logo als profielfoto gebruiken of een foto van één van je producten nemen, zodat meteen duidelijk is wát je verkoopt. Een laatste variant kan ook een afbeelding van jouw doelgroep zijn, bijvoorbeeld door een foto of illustratie van kinderen te nemen als je kinderkleding verkoopt.
  • Je profielfoto is klein, daarom is het belangrijk dat deze ook goed tot zijn recht komt op het formaat waarop kopers hem te zien krijgen. Het is altijd goed om meerdere afbeeldingen te proberen. Bekijk ze eerst op het uiteindelijke formaat in je webshop, voor je besluit welke foto jij gaat gebruiken.
  • Als je de keuze maakt jouw logo te gebruiken als profielfoto, vergeet dan niet te checken of het goed leesbaar is op klein formaat. Dit geldt ook voor een afbeelding waaraan tekst is toegevoegd. Teksten zijn vaak op klein formaat slecht leesbaar en kunnen daardoor averechts werken. Controleer dus altijd of de afbeelding en de eventuele tekst goed uit de verf komen in de vorm van een profielfoto.

Je kan hier je profielfoto uploaden.

Kijk naar de volgende voorbeelden:

Made 4 lifestyle 4 kids                           Miss Honeybird

Made4 - nl

Misshoneybird - nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga ervoor – wees jezelf en laat dit zien!

 

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Marouschka Acquoy

schreef op 22.10.2014 om 12:03 h.

Commentar