Markten & events

Het bijwonen van een markt of beurs is een geweldige manier om naamsbekendheid te creeren, andere ontwerpers te ontmoeten en natuurlijk om te genieten en plezier te hebben. Maar het deelnemen op een markt kan ook een demotiverende ervaring zijn, vooral als je nieuw bent in de DIY scene. Daarom hier enkele DaWanda tips die je op weg helpen.

1411048109-174

 

1. Vind een markt die past bij je producten categorie, stijl en prijsklasse.

2.  Als het een grote en dure markt is, kan je overwegen samen met een andere ontwerper een stand te huren. Zo kun je de standhuur, maar misschien ook wel je reiskosten, delen.

3. Wees voorbereid op een lange dag –  Markten beginnen vaak vroeg en gaan lang door. Zorg ervoor dat je een flinke voorraad producten hebt, genoeg tassen, en vergeet vooral niet je spaarvarken om te keren zodat je altijd wisselgeld hebt. Ook is het geen overbodige luxe wat eten en drinken voor jezelf mee te brengen zodat je je stand niet alleen hoeft te laten.

4. Neem genoeg mee van je populaire producten maar wees niet bang om nieuwe producten te introduceren aan je publiek.

5.Neem wat DaWanda merchandise mee om een finishing touch toe te voegen aan je kraam, en attendeer je klanten er op dat ze ook vanuit huis makkelijk online bij je kunnen bestellen.

6. Neem een grote stapel visitekaartjes mee, zoals de Dawanda Vistaprint kaartjes. Markten zijn een geweldige plek voor het leggen van contacten!

7. Wil je dat jouw kraam het gesprek van de markt wordt? Schrijf je dan in voor een gratis Sum Up card reader zodat je klanten kunnen betalen met hun pinpas via je smartphone. Zo straal je professionaliteit uit en maak je het nog makkelijker voor je klanten om bij je te kopen.

8. Probeer veel verschillende markten (het liefst op verschillende locaties) zodat je een goede plek voor je shop en je producten vindt, dit helpt je ook enorm in het uitbreiden van je fanbase

9. Maak je aanwezigheid bekend door gebruik te maken van social media. Laat je volgers in de week voorafgaand op de markt alvast weten wat je plannen zijn, en zet op de ochtend van de markt nog even een herinnering bericht op Twitter en Facebook.

10. Tot slot, veel plezier en haal het meeste uit je ervaring. We houden er altijd van om ervaringen van onze verkopers te horen, dus voel je vrij om foto’s te sturen naar feedback-nl@dawanda.com.

Top artikel? Deel het met vrienden

Bericht door Philip Bais

schreef op 12.03.2015 om 15:31 h.

Categorie: 1. Je winkel

Commentar